Originální německé patinované helmy

09.09.2013 14:36

Pomalu se blíží podzim a tak zde máme novou sekci a to patinované německé helmy. Rozhodli jsme se Vám nabídnout patinované originální válečné helmy ve skvělé kvalitě. I v dnešní době je stále možno získat originál německou helmu, ale... Helmy se vyráběly v obrovských sériích a koncem války jich zůstalo ohromné množství ve skladech i všude možně jinde. Následně se požily na výrobu hrnců, do výbavy hasičáren, CO skladů nebo jako prostý železný šrot.  Naprostá většina těchto helem, co lze dnes sehnat, nemá originální barvu ani vnitřek a pochází právě z těchto zdrojů, proto jsme se rozhodli Vám nabídnout toto zboží ve špičkové kvalitě provedení nerozeznatelné od originálu.

Námi prodávané helmy jsou odborně patinovány a upravovány přesně dle dobových fotografií. Na patinování jsou použity na zakázku míchané matné barvy, které odpovídají přesně originálním odstínům barev. Nejedná se o jinde používané levné lesklé barvy. Helmy nejsou nikdy stříkány sprejem, nástřik sprejem nemá na helmě co pohledávat. Vnitřky helem jsou odborně zestařeny a značeny, aby odpovídali originálům. Vždy je použita kvalitní replika, pokud není k mání originální vnitřek.  V případě decálů je použit kvalitní obtisk od renomovaného výrobce, který je na helmu zapečen přesně dle dobového postupu a následně zestařen. To samé je samozřejmé u požitých nýtů v helmě, vždy je použita kvalitní replika nebo originál. Pokud je helma vybavena síťkou na foliáž, je tato síťka vždy ručně vyrobena na konkrétní helmu. Síťky jsou také vyráběny dle dochovaných druhoválečných kusů.  Povrchová úprava helmy je řešena tak, aby evokovala dobovou úpravu vojáků a následné bojové opotřebení helmy. Jedná se o jedny z nejlepších možných upravených a patinovaných helem dostupných na našem trhu. Tomu také odpovídá cena, jelikož za kvalitu se platí.

Jako první zde máme dvě helmy M 35 pro vojska Waffen SS. Bohužel jedna helma byla v průběhu psaní tohoto článku ihned prodána.